Svennis Cloud Solutions
Svennis Cloud Solutions
Consultanta si Dezvoltare Aplicatii Zoho
zoho advanced partner Romania

ECB Exchange Rates pentru Zoho CRM

ECB Exchange Rates pentru Zoho CRM

Integrarea noastră între Banca Centrală Europeană și Zoho CRM va aduce și va actualiza automat ratele de schimb valutar în contul dumneavoastră Zoho CRM.

Integrarea noastră între Banca Centrală Europeană și Zoho CRM va aduce și va actualiza automat ratele de schimb valutar în contul dumneavoastră Zoho CRM.

Aplica penntru un Demo Gratuit

Extindeți capacitățile ZOHO CRM cu funcționalitatea ECB Exchange Rate

Actualizează automat, în fiecare zi, cursul de schimb valutar pe baza cursurilor de referință ale Băncii Centrale Europene pentru cursul de schimb valutar Euro din contul dumneavoastră Zoho CRM. Această extensie funcționează numai pentru companiile cu MONEDA DE BAZĂ ÎN EURO în Zoho CRM.
Extensia va adăuga un nou TAB (ECB Exchange Rate) în CRM-ul dvs. și un modul personalizat numit "Currencies Updates".Aveți posibilitatea de a ajusta ECB Exchange Rate cu un anumit procent folosind WebTab-ul nostru și, de asemenea, de a actualiza pentru fiecare valută rata de schimb oriunde aveți nevoie de ea. În același timp, aveți un modul personalizat - Currencies Updates, unde puteți vedea toate actualizările care au fost făcute la cursurile de schimb valutar sau la procentul de top și utilizatorul care a făcut-o, precum și data la care a fost făcută această actualizare.
De asemenea, aveți posibilitatea de a vizualiza din Zoho CRM graficul de evoluție pentru fiecare dintre cursurile de schimb accesând direct graficele cursurilor de referință ale Băncii Centrale Europene pentru cursul de schimb valutar Euro.

Obțineți cursurile de schimb de la Banca Centrală Europeană direct în Zoho CRM

 • WebTab-ul ECB Exchange Rate are pe prima coloană Moneda care este preluată de la Zoho CRM Multi Currency, extensia funcționează doar pentru companiile care au moneda de bază în euro.
 • Următoarea coloană sunt Statisticile unde avem un buton care ne trimite la site-ul ECB(Banca Centrală Europeană) care conține statistici și grafice cu evoluția cursului de schimb valutar
 • Rata de schimb ECB ne arată rata de schimb curentă direct de la Banca Centrală Europeană urmată de data curentă a schimbului 

Caracteristicile ECB pentru Zoho CRM

 • Acțiunea pictogramelor Statistică ne duce pe site-ul ECB unde putem vedea cursul de schimb actual pentru data curentă.
 • De asemenea, avem un grafic unde putem vedea reprezentarea grafică a evoluției cursului de schimb chiar și din ultimii 10 ani
 • Statisticile restrânse ale graficului sunt afișate în dreapta sus și arată valoarea minimă a cursului de schimb, valoarea maximă a cursului de schimb și media

Ajustarea cursului de schimb pentru Zoho CRM

 • În câmpul Adjust % putem modifica cursul de schimb în funcție de necesitățile noastre.
 • Rata de schimb finală ne ajută să previzualizăm rata de schimb după ajustare, Rata de schimb CRM conține rata de schimb curentă din Zoho CRM.
 • Odată ce suntem mulțumiți de ajustări și de rezultatul previzualizării, putem actualiza Rata de schimb Zoho CRM apăsând butonul Update (Actualizare)

Actualizarea zilnica a ratei de schimb valutar

 • Pentru a menține rata de schimb de la ECB la zi pe extensie, am implementat un program care rulează zilnic la ora 23:30 și actualizează rata de schimb
START ZOHO CRM trial
În scopuri de testare, dacă nu aveți încă un cont Zoho CRM, vă recomandăm să vă creați unul aplicând aici și să beneficiați de o perioadă de testare de 15 zile în care puteți testa funcționalitatea plugin-ului.
*Nu este nevoie de card și nu trebuie instalat nimic
START ZOHO ONE trial
Platforma Zoho One conține +45 de aplicații pentru gestionarea unei companii, inclusiv Zoho CRM ULTIMATE. Puteți testa Zoho CRM în cadrul platformei Zoho One.

 *Nu este nevoie de card și nu trebuie să instalați nimic

Cum se instalează ECB Exchange Rates pentru Zoho CRM

 • Pentru a instala extensia ECB Exchange Rate pentru Zoho CRM, trebuie să ne asigurăm că am fost de acord cu termenii serviciului și că autorizăm extensia să acceseze și să proceseze datele și să facem clic pe Continue.
 • Acum trebuie să alegem user/profile, aici putem selecta cui dorim să dăm acces pentru a citi valoarea actualizată a cursului de schimb și pentru a accesa WebTab pentru a face modificări la cursul de schimb actualizat. Dacă este instalată doar pentru administratori, aceștia vor fi singurii care vor avea acces la toate funcționalitățile extensiei, dar putem, de asemenea, să dăm acces doar utilizatorilor sau doar anumitor utilizatori în funcție de profilurile acestora și de organigrama din Zoho CRM.
 • Extensia a fost instalată cu succes, dar pentru a utiliza funcțiile extensiei ECB Exchange Rate, trebuie să autorizăm conectorul făcând clic pe butonul Authorize.
 • Pentru a autoriza conectorul și pentru a utiliza întreaga funcționalitate a extensiei, va trebui să permiteți ca ECB Exchange Rate să acceseze datele din contul dumneavoastră Zoho CRM.
 • Odată ce autorizația Connector este finalizată, extensia ECB Exchange Rates este gata de utilizare. Acum trebuie doar să faceți clic pe Finish (Terminare) și să începeți să explorați caracteristicile ECB Exchange Rates 

Aveți nevoie de ajutor?

Aplica penntru un Demo Gratuit

Cum se gestionează ECB Exchange Rate pentru Zoho CRM

Aici avem WebTab-ul unde avem coloana Currency care este preluată din lista  Zoho CRM Multi Currency, Statistics ne trimit la site-ul ECB unde putem vedea o mulțime de informații despre cursul de schimb.
În coloana "Exchange Rate ECB" putem vedea cursul de schimb actual de la ECB(Banca Centrală Europeană) pentru fiecare monedă pe care o avem și data acestui curs de schimb.
O caracteristică importantă este faptul că putem modifica rata de schimb în funcție de nevoile noastre, ajustând-o cu procentul de care avem nevoie
Pentru a vedea dacă ajustarea este adecvată, putem previzualiza rata de schimb ajustată în secțiunea Final Exchange Rate (Rata de schimb finală).
Dacă este ceea ce ne trebuie, putem actualiza cursul de schimb Zoho CRM făcând clic pe butonul Update (Actualizare)
În cazul în care pe site-ul Bancii Centrale Europeane nu există niciun rezultat pentru o anumită monedă, afișăm N/A.

Să vă dăm un exemplu

Să ajustăm cu 30% moneda EUR vs.USD, putem vedea că previzualizarea ne arată valoarea 1,53582. Valoarea curentă a ratei de schimb CRM este 1,228656.  Pentru a modifica valoarea curentă a cursului de schimb în Zoho CRM trebuie să apăsăm Actualizare.

Putem observa că valoarea actuală pentru CRM a cursului de schimb s-a modificat în funcție de ajustarea noastră

Aici putem vedea că s-a schimbat chiar și în Zoho CRM Currencies

Aici avem actualizarea monedei noastre, putem vedea, de asemenea, vechiul curs de schimb CRM, ECB Exchange Rate actual, procentul de ajustare, numele utilizatorului care a efectuat actualizarea și data la care a fost efectuată actualizarea.

Pentru a menține rata de schimb de la ECB la zi pe extensie, am implementat un program care rulează zilnic la ora 23:30 și actualizează rata de schimb

Procentul completat în coloana Adjust% din WebTab este, de asemenea, luat în considerare în actualizarea zilnică pe care programatorul o execută, menținând ratele de schimb din Zoho CRM actualizate în funcție de necesitățile dumneavoastră. Puteți modifica oricând ajustarea și o puteți actualiza manual

Cum se dezintalează ECB Exchange Rate pentru Zoho CRM

Dacă doriți să dezinstalați extensia, trebuie să mergeți la Setări, faceți clic pe Marketplace și selectați Toate extensiile deja instalate, acolo puteți vedea extensia ECB Exchange Rate cu butonul de dezinstalare.

Caracteristici cheie

 • Actualizează automat în fiecare zi, pentru toate valutele, cursurile de schimb pe baza cursurilor de schimb de la ECB(Banca Centrală Europeană) - în Zoho CRM
 • Actualizați manual ori de câte ori aveți nevoie pentru toate valutele din Zoho CRM cursurile de schimb bazate pe cursurile de schimb în timp real ale ECB(Banca Centrală Europeană) - în Zoho CRM

 • Ajustați ratele de schimb ECB cu procentul dorit în WebTab-ul ECB Exchange Rates din Zoho CRM.
 • Recuperați oricând aveți nevoie cursurile de schimb în timp real de la ECB (Banca Centrală Europeană) în WebTab-ul ECB Exchange Rates din Zoho CRM

 • Oferă o reprezentare grafică a evoluției cursului de schimb chiar și din ultimii 10 ani
 • Vedeți istoricul complet al actualizărilor efectuate asupra cursurilor de schimb valutar și de asemenea, procentul adăugat plus utilizatorul care a făcut-o pe modulul Currencies Updates din Zoho CRM

Contactați-ne pentru asistență