Svennis Cloud Solutions
Svennis Cloud Solutions
Consultanta si Dezvoltare Aplicatii Zoho
zoho advanced partner Romania

Adresa de email personalizata gratuita cu Zoho Mail

07.11.20 08:39 AM By Svennis Cloud Solutions

De ce ai nevoie de adresa de email profesionala?

Atunci cand esti inca elev la liceu este OK sa ai o adresa email de genul fotbal2015coco@yahoo.com sau pisifrumusica@gmail.com. In lumea reala insa o adresa de genul acesta are un efect distrugator. Sa luam un exemplu - ce crezi ca va gandi persoana care va citi un CV pe care apare o astfel de adresa de email sau care a primit CV-ul de la o adresa de email de genul acesta? 

In acelasi timp, probabil, ca sunt mai multe persoane cu numele tau si de aceea este destul probabil ca adresa de email cu numele tau sa fie deja luata. Mai raman optiuni de genul gogu.1987costel@yahoo.com sau daniela.ene69@gmail.com care nici ele nu sunt mai OK.

Din fericire, însă, o adresă de e-mail profesională nu se limitează doar la numele și prenumele tau. Există multe modalități de a alege una pe care orice recrutor sau manager de angajare ar considera profesională. Exista, insa, un caz cu totul special cand o adresa de email profesionala este obligatorie. Atunci  cand ai o mica afacere - in orice domeniu - este foarte important sa ai o adresa de email profesionala, care pe langa imaginea de profesionist pe care o transmite celor cu care comunici, incepe si constructia brand-ului personal.

De aceea cred ca este foarte important sa constientizati acest lucru cat mai deverme si sa incepi sa iti faci cunoscut numele si asocierea cu firma sau afacerea pe care o conduci. Comunicarea pe email a fost si ramane cel mai puternic si eficient mod de promovare. 

Daca ai un cabinet medical, un birou de avocatura, sunteti consultant intr-un domeniu, aveti o firma de amenajari interioare sau o firma de reparatii casnice in toate aceste cazuri si nu numai - o adresa de email profesionala va fi de mare ajutor.

Pe langa promovarea business-ului tau inerenta,  ai acces la un serviciu de email profesional care asigura un nivel superior de securitate si siguranta pentru datele personale si comunicarile private. Sincer vorbind nu cunosc nici un motiv pentru care sa nu faci pasul acesta. Poate doar costul... dar daca ar fi pentru totdeuna gratuit?

Zoho Mail - adresa de email personalizata forever free

Sincer sa fiu nu am gasit pana acum nici o alta varinata gratuita - am gasit variante aproape gratuite, de genul iti cumperi un domeniu, dupa care platesti pentru hosting, dupa care iti creezi adresa de email in gmail si dupa care cu cPanel iti creezi un serviciu de WebMail, pe care dupa mai multe setari destul de complicate pentru un novice ajungi sa ai o adresa de email apropae functionala. 

Sau exista variantele Google Workspace cu 5 euro/luna sau Microsoft 365 cu un pret asemenator. Sunt variante OK dar vin la pachet cu costurile respective. 

De la Zoho - avem primul serviciu pentru totdeuna gratuit de email. Vine la pachet cu:

 

  •  Până la cinci utilizatori, 5 GB / utilizator, limită de atașare de 25 MB.
  • Acces web gratuit și aplicații mobile *.
  • Găzduire e-mail cu domeniu unic.

Adica ai acces pe web si aplicatie pe telefon Iphone sau Android. Singurul dezavantaj, daca poate fi numit dezavantaj, este accesul doar pe platforma Zoho si nu prin IMAP / POP / Active Sync care nu sunt incluse în planul gratuit. Din punct de vedere al functionalitatii apliatie de email eu nu il pot considera un dezavnataj, petru ca aplicatia Zoho Mail este foarte reusita si ofera functionalitati superioare celor de la Google si Microsoft. De asemenea in cazul in care te decizi sa profiti de restul aplicatiilor pe care plaforma Zoho ti le ofera - accesezi doar planul urmator - si ai aplicatia de email integrata cu toate celelate instrumente de pe platforma :
Zoho CRM pentru management clienti 
Zoho Desk pentru support clienti
Zoho Recruit pentru servicii de recrutare
Zoho Invoice pentru facturare
Zoho People pentru gestiunea angajatilor
Zoho Meeting pentru videoconferinte
Zoho Workspace pentru stocare documente 
si multe altele..
Acces Zoho Mail